Bewindvoerders

Zo vindt u een beschermingsbewindvoerder

De rechtbank bepaalt of u wel of niet in aanmerking komt voor beschermingsbewind. U mag zelf een beschermingsbewindvoerder kiezen. De gemeente heeft afspraken gemaakt met een aantal beschermingsbewindvoerders om de dienstverlening te verbeteren.

Partners convenant Beschermingsbewind

Hieronder vindt u een overzicht met bewindvoerders die het ‘Convenant rond Beschermingsbewind’ met de gemeente Amersfoort hebben getekend. Dat betekent dat de gemeente afspraken met deze kantoren heeft gemaakt over de dienstverlening aan inwoners met geldproblemen.

Vind de bewindvoerder die bij u past

Hieronder kunt u een aantal kenmerken van bewindvoerders aanvinken, waarmee u de lijst kunt filteren.

Info organisatie

Doelgroepen

Overige

Dit zijn de bewindvoerders met hun contactgegevens:

Beschermingsbewind

Hieronder vindt u informatie over beschermingsbewind.

Wat is een beschermingsbewindvoerder?

Een beschermingsbewindvoerder beheert uw inkomsten en zorgt bijvoorbeeld dat uw rekeningen op tijd worden betaald. Ook zorgt een beschermingsbewindvoerder dat de kans op (nieuwe) schulden kleiner wordt. Kortom, een beschermingsbewindvoerder regelt al uw geldzaken voor u.

Kwaliteit

Een professionele bewindvoerder wordt aangesteld door de rechtbank. De bewindvoerder moet aantonen dat deze aan de kwaliteitseisen van de rechtbank voldoet. Pas daarna zal de rechtbank de bewindvoerder benoemen. Ook controleert de rechtbank regelmatig op de kwaliteit.

Kosten

Beschermingsbewind kost geld. Het is daarom belangrijk dat u zeker weet dat een bewindvoerder de juiste oplossing is voor uw situatie. Kunt u de kosten niet zelf betalen (bijvoorbeeld wanneer u een laag inkomen hebt)? Dan kan de gemeente u ondersteunen met bijzondere bijstand. Neem voor meer informatie contact op met de Coach Participatie en Inkomen, cpi@amersfoort.nl.

Niet tevreden over uw bewindvoerder?

Wij vinden het belangrijk dat u goed geholpen wordt door uw bewindvoerder. Heeft u het idee dat dit niet zo is? Ga dan eerst in gesprek met uw bewindvoerder.

Komt u er samen niet uit? En bent u niet tevreden over hoe u geholpen wordt? Of denkt u dat uw (eventuele) schulden sneller opgelost kunnen worden dan nu het geval is? Neem dan contact op met het  Signaleringspunt Beschermingsbewind Amersfoort van de gemeente: signaleringbewind@amersfoort.nl.